Wat gaan we doen met 23 (Eneco)miljoen?

Containerwoningen? We moeten ons schamen!

Protest tegen sluiting bioscoop

Thuis reageren op politieke thema's

Samen beslissen over onze omgeving

Met z'n allen weten we meer!

Aktief in uw buurt of wijk!

Reageer op politieke thema's

previous arrow
next arrow
Slider

Castricum keert in regio meeste wachtgeld uit

Van de gemeenten in deze regio heeft Castricum vanaf 2014 het meeste wachtgeld uitgekeerd, in totaal bijna 826.000 euro aan negen oud-bestuurders. (Daar komt nog de salaris van de huidige wethouders bovenop - red)

Dat blijkt uit onderzoek door tv-programma Een-Vandaag en het Noord-hollands Dagblad.
Oud-bestuurders in Nederland ontvingen de afgelopen vijf jaar samen ruim 126 miljoen euro aan wachtgeld.
Daarvan ging bijna 384.000 naar vijf oud-wethouders in Heemskerk, en bijna 364.000 naar vier oud-wethouders in Beverwijk. Uitgeest  was in die periode 196.000 kwijt aan zeven voormalige wethouders. Wat Velsen aan wachtgeld moest betalen de afgelopen vijf jaar is niet bekend. Een woordvoerster laat weten dat het niet gelukt was de gegevens te leveren aan Een-Vandaag.
Met name de bestuurscrisis van 2016, toen alle vier de wethouders opstapten - één wethouder middels een motie van wantrouwen, één is opgestapt en twee gedwongen vertrek, ondanks goed functioneren - , heeft er in Castricum flink ingehakt. Buiten deze regio gaf Haarlem meer dan een miljoen wachtgeld uit aan veertien oud-bestuurders. Het bestuurlijke onrustige Den Helder zelfs 1,2miljoen euro  (aan een onbekend aantal oud-wethouders). Alkmaar was met nog geen acht ton goedkoper uit dan Castricum.

 

Hoeveel gaven de gemeentes uit aan wachtgelden? Volg deze link

Over het bovenstaande zijn vragen aan B&W gesteld Volg deze link

Geef een reactie