Wat gaan we doen met 23 (Eneco)miljoen?

Containerwoningen? We moeten ons schamen!

Protest tegen sluiting bioscoop

Thuis reageren op politieke thema's

Samen beslissen over onze omgeving

Met z'n allen weten we meer!

Aktief in uw buurt of wijk!

Reageer op politieke thema's

previous arrow
next arrow
Slider

Blog Vokko Koeman

Zelfstandige gemeente Castricum

De problematiek van de Buch heeft hier en daar al geleid tot suggesties om te komen tot een bestuurlijke samenvoeging Buch. Dit is voor Burger-forum een gruwel. De gemeente Castricum (Castricum, Akersloot, Limmen) moet altijd zelfstandig blijven. Qua omvang en inwoneraantal - rond de 35.000 - heeft de gemeente de ideale omstandigheid en mogelijkheden om zelfstandig te functioneren. Hier komt nog bij dat de gemeente Castricum in zijn huidige vorm en samenstelling nog relatief jong is. De samenvoeging Van Castricum, Akersloot en Limmen per 2002 is nog steeds voelbaar. Deze drie hoofdkernen van de gemeente vormen nog zeker niet een vloeiend maatschappelijk verband. Daar moet nog aan gewerkt worden. Een samenvoeging op korte termijn met Bergen, Uitgeest en Heiloo zou onverantwoord zijn.

Geen Buch bestuurlijke fusie omdat deze leidt tot extra in efficiency, een duurdere ambtelijke salarishuis, op grotere afstand staande en anonieme bestuurders wat onpersoonlijke beslissingen in de hand werkt. Met als gevolg lagere investeringen in publiek nuttige functies en verlies van vrijwilligers inzet bij lokale activiteiten.

Werk zelf doen, Niet laten doen. Geen inkoop van uren die ook door inwoners c.q. door eigen ambtenaren gedaan kunnen worden. Vertrouwen in de eigen organisatie. Op beleidsgebied geen mensen van buiten inzetten. Uitvoering kan door derden, tijdelijk karakter, geen structurele projecten.  Groendiensten en ophalen huisvuil zijn werkzaamheden waarbij passie centraal staat. Beleid in eigen huis, structurele uitvoering ook vanuit eigen huis, Groen, huisvuil, ook voor projecten zelf doen. Reden toekomst is openbare ruimte nog belangrijker dan nu.

Wethouders moeten uit de eigen gemeenschap komen. Geen enkele buitenstander onder het motto ‘kwaliteit’ naar binnen halen.

In de gemeente is volop kwaliteit aanwezig. Juist onder onze inwoners!

Vokko Koeman